Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

A berill fejék Zoom


Működik az olvasómon?
 
Minden e-könyvolvasón olvasható a nálunk vásárolt e-könyv. Lehet nagyítani? Igen. Lehet változtatni a betűtípust és méretet. A letöltött e-könyveink ugyan olyanok mint a papírra nyomtatott könyvek.

 

A berill fejék

99 Ft
  • Szerző: Arthur Conan Doyle
  • Nyelv: Magyar
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)
  • ISBN: entik00208

Hogyan kapom meg az e-könyvet? Miután kitöltötte a vásárláshoz szükséges adatokat és kifizette bankkártyával az e-könyvet, megjelenik egy letöltési lehetőség a képernyőn és egy e-mailben is ott lesz a megvásárolt e-könyv. 

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet: Anyánk szép vagyonnal rendelkezett, aminek évi jövedelme tizenkétezer forinttal felért, s aminek kezelését teljesen mostohaapánkra bízta, csupán azt kötve ki, hogy egy bizonyos összeg részünkre, ha férjhez megyünk, megtakaríttassék. Alighogy Angliába visszatértünk, anyánk egy vasúti szerencsétlenség következtében - most nyolc éve - meghalt. Mostohaapánk ekkor elhatározta, hogy Londonban orvosi praktizálásba kezd, s velünk együtt bevonult az ősi kúriába. Az anyánk után hátramaradt jövedelem elég kényelmes életmódot biztosított nekünk, s úgy látszott, semmi sem áll boldogságunk útjába. De mostohaapánkon ez idő tájt olyan változást vettünk észre, amely megrémített. Ahelyett, hogy a szomszédokkal barátkozott volna, kerülte őket, bezárkózott szobájába, s ha kiment, mindenkibe belekötött, akit a véletlen útjába vetett. Öröklött tulajdonság volt a család férfi tagjainál az erőszakosság; de mostoha-apánknál már az őrültséggel volt határos, amit én annak tulajdonítok, hogy ez a hajlam a trópusi éghajlat alatti tartózkodása közben fejlődött ki. Többrendbeli, felette kellemetlen összezördülés után, melyből kettő a rendőrség előtt fejeződött be, az egész környék rettegett figurája lett, akit már messziről elkerültek az emberek, mert meg kell jegyeznem, hogy mostohaapám óriási erejű ember, s ha haragszik, nem tud uralkodni magán. Múlt héten a helység kovácsát beledobta a folyóba, s a nyilvános feltűnést csak úgy kerülhettük el, hogy az összes pénzt, amit összekapartam, odaadtam kárpótlásul. Barátja ilyen körülmé¬nyek közt, természetesen nincs, kivéve a vándor cigányokat, akiknek azért a nem mindennapi szerencséért, hogy hetekig társaságukban bolyonghat, megengedi, hogy ami még az ősi birtok parlagon levő földjein terem, elhordhatják. A cigányokon kívül különös előszeretettel viseltetik indiai állatok iránt. Egy odavaló barátja nemrég két páviánt küldött neki, amelyet a környék lakossága éppúgy tisztel, mint őt. Mindebből látható, hogy sem nekem, sem szegény nővéremnek nincs valami irigylésre méltó helyzetünk. Cseléd jó ideig egyáltalán nem akadt, s a legdurvább házi munkát is magunknak kellett végezni. Nővérem alig volt harmincéves, mikor meghalt, s a haja éppoly fehér volt, mint az enyém most.