Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

Repkény Zoom


Működik az olvasómon?
 
Minden e-könyvolvasón olvasható a nálunk vásárolt e-könyv. Lehet nagyítani? Igen. Lehet változtatni a betűtípust és méretet. A letöltött e-könyveink ugyan olyanok mint a papírra nyomtatott könyvek.

 

Repkény

1 790 Ft
  • Szerző: Deák László
  • Kiadó: Orpheusz
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Magyar
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)
  • ISBN: 978-963-9809-74-1

Hogyan kapom meg az e-könyvet? Miután kitöltötte a vásárláshoz szükséges adatokat és kifizette bankkártyával az e-könyvet, megjelenik egy letöltési lehetőség a képernyőn és egy e-mailben is ott lesz a megvásárolt e-könyv. 

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

A szerző utolsó műve, a Repkény, kisregény, összegzője és lezárója egy életnek és egy korszaknak, amely után már minden másképpen van. Súlyos betegen, tüdőrákkal küzdve fogott a Repkény írásába. A könyv ún. önéletrajzi regény – szorosan vett önéletrajz nélkül. A műtét után lábadozó szerző áll a Korányi Sza­natórium folyosójának betört ablakánál, s a szanatórium parkjában bóklászó hatalmas fekete kandúr mozgásában gyönyörködik. Minden továb­bi, a regényben szereplő cselekmény és fi­gura a valóság, a fikció és az emlékezésmorzsák káoszá­nak bravúros keveréke, aminek ez a látvány a közép- és ki­induló pontja. Mint ahogy az emlékezet előidőződésének véletlenszerűségében nem bízhatunk, a re­gény eseménysorának sincs időbeli sor­rendje. Mégis plasztikusan láthatjuk ebben a tükörben a hat­vanas-hetvenes évek Magyarországának különös, ellentmondásos képét, a hamvukba holt szerelme­ket, barátságok létfilozófiai elmélkedé­sekké absztrahált figuráit, hasonlón a repkény egyetlen száron, létszimbólum gyanánt felfutó leveleihez. Deák László 2016. október 9-én lett volna hetvenéves.