Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

Pánik a városban - válogatott prózai írások Zoom

Pánik a városban - válogatott prózai írások

Készleten

  • Szerző: Barta Sándor
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet:

MESE A MOSZATZÖLD EMBERRŐL

Szakálla volt a moszatzöld embernek, s nagy, vizes szemek ültek a homloka alatt, mint a tejüveges gyertyák.

De mégsem hívták őt moszatzöld embernek, mert égővörös haja is volt neki, és utcákban, aranyfeszületes templomokban meg a szép, kiborotvált bürókban mint szent lampiont hordozta magát.

Csak láttátok volna őt este a legmagasabb csillag alatt, ahogy egyszerű fütyülőjével maga alá süllyesztette a remegő tornyokat s a lehorgadt elevátorokat, sikátorok torkában, határok hintá-já¬ban láttátok volna, amint póznára szúrt véres macskafejjel beijesztgetett a haldoklók kórtermeibe. Vagy láttátok volna őt, amint egyszer a sürgönydrótokon úszott fél kezén az éjszakában. De ti őt nem láthatjátok, mert nincsen nektek röntgenszemetek, mint neki, aki immár ízes fényből vagyon csak és jó szagú hangokból.

És nem láthatjátok őt szivárványok kapuiban vándorolni, és nem láthatjátok őt a lokomotívok szemében. De azért gyertek, mert most már kénköves máglyákon énekel az este, s a szomorúság tábláival ő most süllyed le éppen, a legcsendesebb tó közepén. A tónak nem volt feneke. És aranycellákban úsztak benne az őrültek. És az olajpuha vízben megfoghatták egymás kezét.

És ahova léptek, kihajtottak az üvegpálmák. Ó, ki tudja, hogy őrültek voltak-e? Csak az egyik cellában tüzes kúpon ült egy asszony, és hangosan beszélgetett a rubinszemű halakkal. És így beszélgetett: Kicsi ember keres engem lámpással, ágy alatt keres engem, matrac belében, kályha parázsában, keres engem fazekak fenekén.

Nagy, húsos ember keres engem pumpával ágya enyvében, mit szombaton szépen odakészítgetett, hogy megint pukkanásig pumpálja a hasamat.

De jaj! ki korom voltam kályha csövében, íz voltam tányérok alján, penész voltam mosodák falain, egy őszi napon a legkisebbik teknőben kieveztem a reggelbe.

Elérhetőség: Letölthető

E-könyv ár: 99 Ft