Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

A végrendelet Zoom

A végrendelet

Készleten

  • Szerző: Forró Pál
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet: 

A tengerparti elegáns fürdő fáin reggelre plakátok virultak ki, amelyek tudomására hozták a nagyérdemű közönségnek, hogy estére a nagyszálló dísztermében varieté előadás lesz. Mr. Moretti és társulata fogja bámulatos mutatványaival szórakoztatni a hölgyeket és urakat...

A hölgyek és urak, akikhez ezt a felhívást intézték fagyos közönnyel mentek el a zöld és sárga plakátok mellett és sokkal izgalmasabb esti programokat beszéltek meg. Egy kis tánc az Excelsior pompás jazz-bandje mellett, holdvilágnál csónakázni a tükörsíma tengeren, kártya és rulett a kaszinóban... mindez sokkal érdekesebbnek ígérkezett.

Csak néhány legfiatalabb generációhoz tartozó kamasz és bakfis olvasta érdeklődéssel a mű­sor keretében ígért csodákat. De hát - sajnos - e korosztály lelkesedése meglehetősen plátoni­kus értékű. Moretti úr vendégszereplését határozottan anyagi csőd fenyegette.

E napon a strandnak egyébként is olyan szenzációja volt, amely mellett minden más eltörpült. Két úriember összepofozkodott.

Igen kínos dolog volt. Az eset hősei és a hősnője...

Mert persze hősnő is volt. A pofozkodás egy hölgy miatt történt. A hölgy menyasszony volt, bizonyos Kapossy Lilian Budapestről és a Murilló pensióban lakott. Általános vélemény szerint, ha a fürdőhelyen szépségversenyt rendeztek volna, úgy az első díj feltétlenül Liliant illette volna.

- Bájos gyermek! - mondták róla, amikor sportnadrágban megjelent a tenniszpályán, vagy pompás világos-zöld trikóban végigsétált a strandon, nem hagyva kétséget termete kifogásta­lansága felől.

A vőlegénye, dr. Sándorffy Péter három nap előtt érkezett. Éppen ideje volt, mert - amint Lilian nevetve mesélte - az egyedül töltött két hét alatt vagy négyen kérték meg a kezét. Nagyon nehéz egy fiatal lánynak, akinek még az a híre is van, hogy dúsgazdag, a férfiak ostroma ellen védekezni, különösen ha őrizete mindössze egy vele egykorú és hasonlóan szép, fiatal lányra, legkedvesebb barátnőjére, Gáts Mártára van bízva.

Sándorffy dr. bocsánatot kért, hogy nyolc nappal később érkezett, mint ígérte, de labora­tóriumi kísérletei rendkívül lekötötték. A kísérletek egyébként igen biztatóan haladnak. De persze eltarthat még egy-két évig, amig a teljes siker kibontakozik...

Lilian kedvesen duzzogott. Egy kicsit féltékeny volt vőlegénye tudományos munkájára.

- De szívem - mondotta Péter -, hiszen te buzdítottál, hogy ne hagyjam abba a laboratóriumi munkát.

- Igaz... de mégis, nagyon hiányoztál. Szabad egy kicsit önzőnek is lennem! De most sürgősen kipótolunk mindent. Remélem, nem felejtettél még el táncolni, meg úszni? Pompás kis motorcsónakot béreltem. Úgy élünk Mártával, mint két királykisasszony...

Péter mosolygott.

- Talán egy kicsit túlságosan is fényűzően? Nem?

Lilian vállat vont.

- Egon bácsi ragaszkodik ahhoz, hogy ne takarékoskodjak. Legutóbbi levelében is azt írta, hogy ő már úgysem költ magára semmit, hát legalább én élvezzem a nagy jövedelmet... Hiszen tudod, a bácsi rendkívül gazdag. A kamatainak a felét sem költi el... És én vagyok az általános örököse...

Elérhetőség: Letölthető

E-könyv ár: 99 Ft