Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

A kínos botrány Zoom

A kínos botrány

Készleten

  • Szerző: Forró Pál
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet: 

Délután két óra felé a lord éppen visszavonulni készült, hogy szokása szerint szemlét tartson a különböző napilapok felett, melyeknek érdekesebb cikkeit titkárja előre megjelölte kék és piros ceruzával. A lord ugyanis azt vallotta, hogy az ember kerüljön minden felesleges fárad­ságot. Elvből mindent mással nézetett meg és próbáltatott ki, mielőtt megvásárolta. Az autóra csak akkor kezdett alkudozni, ha előbb a család valamennyi tagja próbautat végzett rajta, a lovát belovagoltatta és csak olyan italokat vásárolt, melyeket előbb barátainál izlelt meg. Szóval kényelmes ur volt, aki nem szerette az izgalmakat és meglepetéseket.

Éppen ezért határozottan rossz néven vette, mikor Dávid, az öreg lakáj, azt jelentette, hogy nagybátyja, Sir Hercules akar vele sürgősen beszélni. Lord Ledbury nem szerette, ha kényel­mében és munkarendjében megzavarták. A nagybácsi ráért volna néhány órával későbben is jönni...

Sir Hercules pirospozsgás, köpcös, hatvan év körüli ur volt. Fujt, lihegett az izgalomtól, mikor a szobába lépett.

- Képzeld, - mondotta lélegzet után kapkodva - micsoda szerencsétlenség ért! Nem is tudom, hogy hol kezdjem... igazán magamon kivül vagyok!

Lord Ledbury keserves arcot vágott. Még csak ez hiányzott. Hogy a nagybácsi valami családi drámával sirja tele a fejét. Az engedetlen gyermekekről, vagy a felesége gyomoridegességéről tartson végnélküli előadást. De azért megadással kinált helyet az izgatott öreg urnak.

- No-no, - mondotta vigasztalóan - nem lesz az olyan nagy baj!

- Micsoda? - kiáltotta a kis gömbölyü ember felpuskaporozva -, hogy nem baj? Hát tudod, hogy mi történt? Ellopták a Rózsaszin Mosolyt!

Hát erre a hirre mégis csak kerekre nyilt a lord szeme az elképedéstől. A Rózsaszin Mosoly a nagybácsi hires brilliánsának a neve volt. Testvérek között megért ötvenezer fontot.

- Hogyan történt ez? - kérdezte megrőkönyödve.

- Képzeld, tegnap este Lady Upward estélyén vettem részt. Az estélyen megjelent az európai diplomáciának minden Londonban tartózkodó tagja és az arisztokrácia szine-java. Lucie felvette a diadémját, én pedig ujjamra huztam a Rózsaszin Mosolyt. És képzeld, otthon, amikor lehuzom a kesztyümet, észreveszem, hogy a gyürü az ujjamon van, de a kő hiányzik belőle.

- Kiesett a foglalatából?

- Nem! Ez teljesen kizárt dolog. Hiszen jól tudod, hogy mielőtt felveszem, aznap megvizsgál­tatom ékszerészemmel, hogy a foglalat kifogástalan-e? A követ kivágták a foglalatból. Valaki, aki kezet szoritott velem és aki artista ügyességü ember lehet!

Elérhetőség: Letölthető

E-könyv ár: 99 Ft