Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

A kettévált milliomos Zoom

A kettévált milliomos

Készleten

  • Szerző: Aszlányi Károly
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet:

Garry a milliomosok, hogy úgy mondjam, gondtalan életét élte. Szórta a pénzt, de arra is gon-dolt, hogy időnkint, mint rovar a petéit, lerakjon itt és ott egy-egy kis bankbetétet álneve¬ken. Maszkja csodálatos volt: tartós és állandó. Semmi festék, vagy álszakáll!

Garry már hónapok-kal ezelőtt látta Awkot a Fox-Journalban és gondosan előkészítette az arcát. De lelke is egészen Awknak képzelte magát: már akkor is lyukakat döfött a levegőbe, ha nem látta senki. Este Beevel Croydonba ment: kedve volt a régi kocsmák közül felkeresni egyet. A Cinege-lábú Tőkehalhoz tért be Beatrice Lombarddal; idejártak a régi barátai, de senki sem ismert rá. Itt volt Red Burney Jaw, a Blackfriars Stage özvegy naturbursa és melegen összebarátkozott az ál-Awkkal, - sose jött rá, hogy régi cimborájával ül egy asztalnál. Itt volt Moose Jambinuttle, a világ kilencedik csodája.

Ha Moose Jambinuttle bőre belül üres volna, mint egy tömlő, - akkor, mondjuk, nyolc liter bor férne bele. Így azonban tele van tüdővel, gyomorral, belekkel, izommal és más eféle felesleges holmival: és mégis kilenc liter fér bele. Ha Moose Jambinuttle a színpadon énekel, akkor a kulisszák hosszában megrepe-deznek a meghatottságtól. De ha a Cinegelábú Tőkehal egyik asztalánál énekel, akkor az ötvenkilenc esztendős kocsmárosné elpirul és megundorodik a hivságos dolgoktól. Garry hatalmasan élvezte ezt a tónust, de Bee nem. Mindenki ingyen ihatott, amennyi belefért, csak Moose ivott kétségtelenül ennél is többet. Végül Beatrice éhes lett, de ezen a helyen nem tudott enni, tehát visszamentek a városba.

Elérhetőség: Letölthető

E-könyv ár: 99 Ft