Bejelentkezésx

Kötelező kitölteni

Regisztrációx

* Required Fields

Vissza

Elfelejtette jelszavát?x

Kérem adja meg az e-mail címét lentebb. Egy linket fog kapni a jelszó visszaállításához.

Kötelező kitölteni

Vissza

A kétfenekű dob Zoom

A kétfenekű dob

Készleten

  • Szerző: Aszlányi Károly
  • Formátum: Letölthető Kindle E-könyv (.mobi)

* Kötelező kitölteni

Részletek

Leírás

Leírás

Részlet:

- Hallo, Bimby! Hogy aludtál?

Alice elviselhetetlennek találta, hogy őt Bimbynek szólitsák. És hogy idegen férfiak bármikor benyithassanak a szobájába.

Ezért olyan arccal nézett Jimmiere, hogy az rögtön visszavonult. Alice a fürdőszobában megtalálta régi ruháit s magára kapta őket. Még nem tudta, mit fog csinálni. Még két érzés közt hányódott, kormány nélkül. Még nem tudta, hogy nagy nyom-dákban éjjel is dolgoznak és hogy tegnap a szinpad mögött, amikor egyszerre olyan vakitó fényesség támadt, akkor valaki lefényképezte őt.

Leszaladt a lépcsőn és szerencsésen kijutott az utcára, anélkül, hogy Jimmie meglátta volna. Rohant, rohant. Meg sem állt a jólismert utcák során, amig el nem jutott a Norman & Bleriot reklám- és propagandavállalat épületéig.

Benyitott Mr. Bleriothoz és megkérte, hogy akármilyen fizetés mellett vegye vissza őt a hivatalba. * És folytatta a megszokott munkát. Kéziratokat küldött le a nyomdába, betümintákat hozatott fel, filmképeket vágott szét és ragasztott össze, szineket választott ki s közben alig szólt egy szót régi kolléganőihez.

- Mi történt veled, Lizzie? - kérdezték azok.

- Semmi. De mégis minduntalan eszébe jutott az ezüstdobogók és dobok és banjok és szakszofónok csillogása, az ezerfejü nézőtér, a zsongás, harsogás, minden. Amikor megette a sovány ebédjét, a Hotel Torontora gondolt. S amikor Mr. Bleriot megveregette a vállát, Jimmiere. Jimmie ugyan az oldalát veregette meg, de mégis... Este egy öreg nyomdász jött fel, közvetlenül négy óra előtt.

- Miss Lane - mondta, egy csomó papirost dobva az iróasztalra - ezt félóra mulva már szállitjuk is. Itt vannak az eredetiek és három levonat. Tessék megvizsgálni és aztán szignáltatni a főnök urral. Alice kibontotta a plakátot. JIMMIE ÜTI BIMBYT! - olvasta a nagy aranybetüket.

Jimmie állt hátul s nagy dobverőkkel ütötte őt, Alice Lanet, aki barátságosan mosolygott a képen, fején a piros bóbitával s dereka körül a kétfenekü dobbal.

Elérhetőség: Letölthető

E-könyv ár: 99 Ft